Omaistoiminta

Ajankohtaista

Näillä sivuilla tiedotetaan omaistoiminnan ajankohtaisista asioista: tulevista koulutuksista, omaispäivistä, tilaisuuksista ja tapahtumista

Omaisten ideariihi / iltapäiväkahvit 

Seuraavan kerran kokoonnumme 3.4 ja 28.5. klo 15.30-17.00 Hyvän mielen talolla ryhmätila Polussa. 

Omaisten ideariihi on tarkoitettu kaikille  psyykkisesti oireilevien tai sairastuneiden läheisille; puolisoille, vanhemmille, sisaruksille, ystäville ja muille läheisille. Tervetuloa tapaamaan muita omaisia ja kuulemaan toiminnasta!

 Omaispäivät

Omaispäiville voivat hakea Lapin ja Pohjois-Suomen alueelta henkilöt, joiden perheenjäsenellä tai muulla läheisellä on mielenterveyden ongelmia tai psyykkistä sairautta. Omaispäivillä tarjotaan läheisille tietoa, tukea ja virkistystä.

Henkilökohtainen keskusteluapu

Voit varata ajan kahdenkeskiseen keskusteluun omaistyöntekijän kanssa numerosta: 041 4635712

Henkilökohtainen keskusteluapu vertaisen kanssa

Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja kuuntelija esim. tilanteissa, joissa ei jaksa yksin tai omat tukiverkostot ovat puutteellisia. Tuen muotoja voivat olla mm. keskustelu ja yhdessä tekeminen – tai toisinaan myös kevyempi kuulumisten vaihto voi olla riittävä tuki. Vertaistukihenkilöillä on kokemusta sekä mielenterveyden ongelmista että vaikeista elämäntilanteista selviytymisestä omakohtaisesti tai läheisenä. Ensimmäisessä tapaamisessa mukanasi on vertaistukihenkilön lisäksi myös työntekijä. Yhteinen tapaamisaika varataan etukäteen talon aukioloaikana numerosta 041 463 5712 tai paikan päällä sopimalla.

Vertaisvastaanotto Oys:n aikuispsykiatrian osastolla

Hyvän mielen talon omaistoiminta on aloittanut yhteistyössä Oys:n aikuispsykiatrian osasto 82 kanssa vertaisvastaanottotoiminnan. Vastaanotto on tarkoitettu henkilöille, joiden läheinen on psykiatrisessa sairaalahoidossa. Vertaisvastaanotolla pääsee keskustelemaan mielenterveyskuntoutujan omaisen kanssa kahden kesken. Vastaanottotoiminta on kerran viikossa tiistaisin klo 18-19. Paikkana Oys.n aikuispsykiatrian osasto 82, vierashuone. Osoite Peltolantie 13, 90230 Oulu. PS2-rakennus, 2. kerros. Ajan varaamiseksi ota yhteyttä: Apulaisosastonhoitaja Jaana Heikkinen osasto 82, p.040 509 5887 tai jaana.heikkinen@ppshp.fi 

 

Hyvän mielen talon uusi osoite on Kauppurienkatu 23, 2. kerros, 90100 Oulu. Käynti Vaarankadun puolelta. Tervetuloa!

Omaistoiminnan esittelyvideo löytyy TÄSTÄ.  Mielenterveyskuntoutujien omaiset Erkki ja Liisa kertovat kokemuksistaan Videohaastattelussa.

Omaistoiminnan asioissa voit olla yhteydessä:

Omaistyöntekijä Piia Saraspää, piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi p. 041 540 2354