Koulutus- ja kurssitoiminta

KOULUTUS OLOHUONEVAPAAEHTOISTOIMINTAAN

Aika: pe 8.2. klo 10-15
Paikka: Hyvän mielen talo, 2. krs., Polku-tila
Kohderyhmä: uudet, Hyvän mielen talon olohuonetoimintaan ryhtyvät vapaaehtoiset ja olohuonevapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet
Tavoite: Osallistuja saa koulutuspäivän ja perehtymisvuorojen aikana valmiudet aloittaa vapaaehtoisena olohuonetoiminnassa. Koulutuksen käytyään osallistuja on saanut tietoa olohuonetoiminnasta, Hyvän mielen talon toiminnasta ja toiminnan esittelemisestä, vapaaehtoisen tehtävistä ja tärkeistä ominaisuuksista olohuonetoiminnassa, ihmisten kohtaamisesta ja toimintaan liittyvistä käytännön asioista.

Olohuonetoiminnan vapaaehtoinen on läsnäolija Hyvän mielen talon matalan kynnyksen kohtaamispaikassa, olohuoneessa. Olohuonevapaaehtoistoiminta on säännöllistä vapaaehtoistoimintaa arkipäivinä talon aukioloaikana (2h/vko tai muutoin sovitusti oman elämäntilanteen mukaan). Olohuonevapaaehtoisen tehtäviin kuuluu ihmisten kanssa keskustelua, omien tietojen ja taitojen pohjalta tapahtuvaa ohjausta kävijöiden mieltä askarruttavissa kysymyksissä sekä uusien toimintaan mukaan tulevien ihmisten vastaanottamista (yhdistyksen toiminnan ja tilojen esittelyä toimintaan tutustumaan tuleville ihmisille). Olohuonevapaaehtoinen pääsee hyödyntämään ja kehittämään taitojaan ihmisten kohtaamisessa ja vuorovaikutuksessa (niin kuuntelun kuin puhumisen taitojaan) ja tieto-taitoaan yhdistyksen esittelyssä. Koulutuksen jälkeen perehtyminen toimintaan jatkuu yksilöllisten tarpeiden mukaan 1-3 tutustumisvuoron aikana jo toimivan olohuonevapaaehtoisen rinnalla.

Kouluttajana vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo.

Ilmoittautuminen viimeistään 7.2. ja lisätiedot: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo: jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi tai p. 044 334 6138.


PEREHDYTYS YHDISTYKSEN TOIMINNAN ESITTELYYN

Aika: 29.1. klo 16-18
Paikka: Hyvän mielen talo, 2. krs., Ilona-tila
Kohderyhmä: Kaikki Hyvän mielen talon vapaaehtois- ja kokemustoimijat, jotka esittelevät yhdistyksen toimintaa eri yhteyksissä (esim. olohuonetoiminnan vapaaehtoiset, kokemustoimijat ja varsinaisissa toiminnanesittelytehtävissä toimivat vapaaehtoiset). Myös kaikki muut vapaaehtoiset, jotka kokevat hyötyvänsä yhdistyksen toiminnan esittelyyn liittyvistä tiedoista, ovat tervetulleita koulutukseen.
Tavoite: Koulutuksen käytyään osallistujalla on ajantasaista tietoa yhdistyksen kuluvan vuoden toiminnasta ja ajankohtaisista esitteistä. Koulutuksessa opitaan esittelemään yhdistyksen toimintaa sekä ajantasaisten Power Point –diojen että esitteiden avulla.

Ohjaajana vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo.

Ilmoittautuminen viimeistään 28.1.: Hyvän mielen talon Neuvontaan: p. 041 463 5712.
Lisätiedot: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 334 6138.


PUHUTAAN RAHAPELAAMISESTA -KOULUTUS

Ehyt ry:n Arpa-projektin järjestämä Puhutaan rahapelaamisesta -koulutus 29.3.2019 klo 12 – 14 Hyvän mielen talolla Ilona-tilassa. Koulutus on tarkoitettu vapaaehtois- ja kokemustoimijoille sekä kaikille muille asiasta kiinnostuneille. Ilmoittautumiset 27.3. mennessä Hyvän mielen talon neuvontaan p. 041 463 5712


VERTAISRYHMÄNOHJAAJAKSI HYVÄN MIELEN TALOLLA – TOIMINNALLINEN RYHMÄNOHJAAJAN PERUSKOULUTUS

Aika: ke 10.4. klo 10-14 ja pe 12.4. klo 10-14
Paikka: Hyvän mielen talo, 2. krs., Polku
Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu sekä henkilöille, jotka suunnittelevat vertaisryhmän perustamista Hyvän mielen talolle että henkilöille, joilla on aikaisempaa ryhmänohjaamisen kokemusta.
Tavoite: Osallistujat saavat valmiuksia vertaisryhmätoiminnan suunnitteluun ja ohjaamiseen Hyvän mielen talolla.

Koulutus tarjoaa perustietoa ryhmän perustamisesta, ryhmän ohjaamisesta ja vuorovaikutuksesta. Koulutuksessa osallistujat oppivat ryhmänohjaamista myös toiminnallisten harjoitusten ja keskustelun kautta. Osallistujat saavat koulutuksesta todistuksen. Mukaan mahtuu enintään 8 osallistujaa. Kouluttajina toimivat vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo ja vertaiskouluttaja Jaana Vähänikkilä. Molempina päivinä kahvitarjoilu sisältäen pientä purtavaa. Halutessasi voit ottaa myös omia eväitä mukaan.

Sitovat ilmoittautumiset 8.4. mennessä: Hyvän mielen talon Neuvontaan: p. 041 463 5712.
Lisätiedot: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 334 6138.

VARES-VERKOSTON VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOULUTUKSIA

Vapaaaehtoistoiminnan verkosto Vares järjestää monipuolisia vapaaehtoistoiminnan perus- ja lisäkoulutuksia, joihin myös Hyvän mielen talon vapaaehtoiset voivat osallistua. Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus toimii hyvänä pohjana vapaaehtoistoiminnan aloittamiselle, mutta myös vapaaehtoistoiminnassa jo mukana olevat voivat osallistua peruskoulutukseen. Lisäkoulutukset ovat tiettyyn aiheeseen tai vapaaehtoistoiminnan muotoon liittyviä koulutuksia. Lisätietoa Vareksen peruskursseista ja jatko-/lisäkoulutuksista.