Löydät meidät Vaaranpuiston laidalta

Löydät meidät Vaaranpuiston laidalta

27.06.2018

Tervetuloa Oulun Taiteiden yön tapahtumaan
torstaina 16.8. klo 15-16.30
os. Hyvän mielen talo, Kauppurienkatu 23 (sisäänkäynti Vaarankadulta)
vapaa pääsy, kahvitarjoilu

Tilaisuudessa oululainen rakennushistorian asiantuntija, arkkitehti ja tutkija Kaarina Niskala kertoo Talousseuran talon rakennushistoriasta. Talon suunnitteli arkkitehti Jalmari Peltonen. Rakennuslupa saatiin vuonna 1937 ja talo valmistui seuraavana vuonna, joten komea funkistyylinen rakennus viettää tänä vuonna valmistumisensa 80-vuotisjuhlavuottaan.


Taloon on tehty paljon korjauksia ja muutoksia. Aluksi rakennuksessa sijaitsi mm. ravintola, matkustajakoti, asuntoja ja studiotiloja Yleisradion käyttöön. Nykyisin talossa on liike-, toimisto- ja kokoustiloja. Ulkoisesti rakennus on säilyttänyt hyvin funktionaaliset tyylipiirteensä ja myös sisätiloissa on kauniita, rakentamisaikakaudelle tyypillisiä yksityiskohtia kuten porraskäytävän interiöörejä, sisäänkäyntien portteja ja huonejakoja, joita on myös kuitenkin muuteltu käyttötarkoitusten mukaan.

Kaavamääräysten mukaan rakennus on pyrittävä säilyttämään ja mahdolliset korjaus- ja muutostyöt on pyrittävä tekemään siten, että rakennuksen rakennustaiteellisesti, kulttuurihistoriallisesti tai kaupunkikuvallisesti arvokas luonne säilyy.

Käyttäjänä Hyvän mielen talo ry

Hyvän mielen talon vuokrasi toimintaansa tilat Oulun läänin talousseuran maataloussäätiöltä marraskuussa 2016. Hyvän mielen talon käytössä on 326 m² toimisto- ja kokoontumistilaa talon toisessa kerroksessa. Hyvän mielen talon toimintaa tukee STEA Veikkauksen varoista.

Hyvän mielen talon toimintaan osallistuu vuosittain noin 2500 eri ihmistä ja käyntikertoja toimitiloissa on kaikkiaan noin hiukan vajaa 8000 kpl. Toimitiloissa työskentelee noin 10 palkattua työntekijää ja vapaaehtoistoimijoita on mukana toiminnassa vuosittain noin 100 ihmistä. Keskeisiä toimintamuotoja ovat vertaisryhmätoiminta, kurssit ja koulutukset sekä yhteisölliset tapahtumat, henkilökohtainen keskusteluapu, vapaaehtois- ja kokemustoiminta sekä osallistuminen yhteistyöverkostojen toimintaan.

Talousseuran talossa Hyvän mielen talon toimintaa voidaan toteuttaa keskellä Oulua, lähellä ihmisiä ja lähellä Kaupunginojan puistovyöhykettä (oululaisittain Laanaojan so. Plaanaojan varrella), joka kuuluu Museoviraston valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen luetteloon.

Lisätietoa:
Solja Peltovuori, solja.peltovuori@hyvanmielentalo.fi ja 041 4667682

Takaisin tapahtumalistaan